„Савимекс“ ООД

Фирма „САВИМЕКС“ ООД е създадена в гр. Добрич през 1991 г., като първоначално извършва търговия на едро, внос-износ и поддържане на търговски обекти за хранителни стоки.
Година по-късно фирмата започва да произвежда хляб, хлебни и сладкарски изделия, а след това закупува и обособена част от фирма „Хляб и сладкарски изделия“. Днес, след пълна реконструкция на базата и внедряване на нови машини, технологии, „САВИМЕКС“ ООД разполага с най-модерния цех за производство на солети и претцели в България, както и на няколко поточни линии за производство на масов заводски хляб и цех за сладкарски изделия.

Към днешна дата фирмата има около 350 служители, които обслужват не само производствените бази, а и логистичните центрове в цяла България. „САВИМЕКС“ ООД излиза и на международния пазар като разпространява продукцията си в много страни като Румъния, Гърция, Кипър, Холандия, Испания и много други.

Под марките „Златна Добруджа“, „Златен клас“ се предлагат солети, соленки, крекери, претцели, бисквити, множество видове тостерен, здравословен хляб и макаронени изделия, познати и консумирани ежедневно от българските потребители.